Universitetet i Bergen

Studentsenteret
   
     
Liker du tanken på et universitet som ligger midt i Norges mest levende by? På en blanding av skarp, nytenkende forsking og tung, solid vitenskap?

Byuniversitetet

Universitetet i Bergen ligger midt i sentrum. Det er en nærmest sømløs overgang fra lesesalens lune hi, til nærmeste kafé. Denne nærheten til byens sentrum gjør at du som stu­dent ved UiB kommer inn under huden på Bergen. Sakte, men sikkert, vil du forelske deg i byen.

Forskning og utdanning

Ved Universitetet i Bergen finner du mange muligheter innenfor naturvitenskapelige og tekniske fag. UiB er et breddeuniversitet med fagområder som samfunnsvitenskap, medisin, lærerutdanninger, jus, psykologi og humanistiske fag. UiB satser på internasjonalisering og er del av et globalt nettverk av studenter, forskere og kunnskapsinstitusjoner.

Ved UiB vil du studere ved et forskingsuniversitet. Det betyr at du får nærkontakt med forskningen fra første studiedag og gjennom hele studiet. Foreleserne er aktive forskere, en del av de helt i verdenstoppen innen sine fag.

UiB er kjent for forskning på høyt europeisk nivå, og har blant annet fire sentre for fremragende forskning. Tre av disse er innenfor naturvitenskap og teknologi: Centre for Integrated Petroleum Research kombinerer grunnforskning med teknologisk orientert forskning; Senter for geobiologi fokuserer på tverrfaglig forskning på ekstreme miljø som den dype havbunnen; og Bjerknessenteret som er det største naturvitenskapelige klimasenteret i Norden.